9 Ekim 2010 Cumartesi

Yeni Lider Bohemian

İrlanda Premier Lig'de çok heyecanlı bir günü geride bıraktık. Şampiyonluk mücadelesi veren Shamrock, evinde Sporting Fingal'ı, St. Patrick's ise Bohemian'ı ağırladı.



İlk önce Shamrock'tan bahsedelim. Adeta altın tepsiyle şampiyonluğu Bohemian'a veriyorlar. Arayı açmalarına rağmen, tecrübesizlik ve heyecan, istedikleri oyunu ortaya koymalarına engel oluyor uzun süredir. Bunda, 16 yıldır şampiyon olamamalarının stresi de var.

Geçen hafta Bohemian'a deplasmanda 1-0 yenilince fark 2'ye düşmüştü ve işler iyice karışmıştı. Bugün evlerinde Sporting Fingal ile karşılaştılar.Taraftarları günlerdir bu maç için hazırlık yapıyordu. Maça hızlı başladılar. 13. dakikada sağdan getirilen topu, Thomas Stewart'ın boş kaleye yollaması ile 1-0 öne geçtiler. Ama savunmaları çok hata yapıyor. Şampiyonluğa oynayan takımın böyle net pozisyonlar vermesi gerçekten kötü. Nitekim 87'de O'Neill'ın attığı gol, bu kanımı doğrular nitelikteydi. Ardında 89'da Glen Crowe durumu 2-1'e getirerek, Shamrock'un şampiyonluğuna adeta darbe vuruyor, Fingal'ın 3'üncü olma şansını devam ettiriyordu.



Diğer maçta 3.'lük şansı olan St Patrick's ile Bohemian, Richmond Park'ta karşılaştı. 2 sezondur lige ambargo koyan Bohemian, bu sezon Shamrock ile savaş veriyor. Bu hafta St. Patrick's deplasmanındaydılar. 23. dakikada Rafael Cretaro ile 1-0 öne geçtiler. Ama kuşkusuz maçın kader anı, maçın son dakikasında kaleci Brain Murphy'nin, karşı karşıya iken ayağıyla kurtardığı pozisyondu. Adeta şampiyonluğu getiren kurtarış olacak bu.

Son 2 haftaya girerken Bohemian liderliği aldı.Bana göre bundan sonra Bohemian şampiyonluğu vermez.

Bohemian'ın son 2 maçına bakacak olursak, 22 Ekim'de Galway deplasmanına gidecekler. Ligi, 29 Ekim'de kendi sahadalarında oynayacakları Dundalk maçıyla bitirecekler.

Shramrock ise 22 Ekim'de evinde ligden düşen Drogheda, 29 Ekim'de ise deplasmanda, play-out oynayacak olan Bray ile karşılacak.

Sonuç olarak; Shramrock, elindeki büyük fırsatı âdeta eliyle Bohemian'a verdi. Geçmiş haftalarda kaybedilen puanlardan öte bu hafta kazansalardı çok büyük şans yakalayacaklardı. Çünkü son 2 maçı çok zayıf ekiplerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...