8 Ekim 2010 Cuma

Kuzey Liglerinde Son Virajlar

Kuzey Liglerinde artık son virajlara giriliyor. Ligler bitince, Avrupa'da oynayanlar çalışmalarına devam edecek, maçı olmayanlar ise tatillerine başlayacak.



Norveç'te en yakın rakibi Valeranga'ya 8 puan fark atmış olan Rosenborg, artık şampiyonluğa çok yakın. Geçen hafta kendi evlerinde final niteliğinde bir maç oynadılar Valerenga ile. Geriye düştüler ama maçı almayı bildiler. Zaten ligin üstünde bir kadroları vardı. Puan farkı da yapmışlardı ama Avrupa Kupaları araya girince rotasyon nedeniyle puan kayıpları o duruma getirmişti takımı.

Ligin son dört haftasına girerken düşmesi kesinleşen, şu anlık Sanderfrojd. Çok kötü bir performans sergileyen kırmızı-mavililer, 8 puan toplayalabildi. Bir üst sırada ise Kongsvinger var. Ama önündeki Honefoss ile puan farkı 6. Tüm maçları kazanmalarının yanında Honefoss'un puan kaybetmesini bekleyecekler. İşleri zor.



İsveç'te Helsinborg, geçen hafta evinde GAIS'e 1-0 yenilerek adeta intihar etti. Malmö ile puanlarının 55-55 eşit olduğu dönemde aldıkları bu yenilgi ile işlerini zora soktular. Haftaya evlerinde düşmeme mücadelesi veren Atvidabergs'i ağırlayacaklar.

Tekrar genele dönecek olursak; 58 puanlı Malmö şuan lider ve geçen hafta Trelleborgs'u 3-0 ile geçti ve büyük avantaj yakaladı. Haftaya adeta final maçlarından birine çıkacaklar. Bu sezon hayal kırıklılığı yaratsalar da ligin en güçlü ekiplerinden biri olan Kalmar ile kendi evlerinde karşılacaklar. Helsinborg'un nispeten zayıf bir ekiple oynaması da pisikolojik anlamda baskı yaratabilir.

Ligin bitmesine 4 hafta kala düşme hattında 4 ekip bulunuyor. Tıpkı Norveç'teki gibi, 2'si düşecek; 1'i play-out'a gidecek, 1'i de ligde kalacak. Son iki sırada 24'er puanı bulunan Brommapojkarna ve Gefle yer alıyor. Ve onların önünde geçen senin şampiyonu AIK bulunuyor. Gerçekten çok şaşırtıcı. Ama her sene öyle oluyor neredeyse. Geçen sene de İsveç'in en ünlü takımlarıdan Hammarby bir alt ligi boylamıştı. AIK'in önünde de Atvidabergs bulunuyor.



Estonya'da ise çekişme Tallinn ekipleri olan Levadia ve Flora arasında geçiyor. 1 maç eksiği olmasına rağmen Levadia'nın 1 puan önünde bulunan Flora, ligin bitimine 5 hafta kala büyük bir avantaj yakaladı. Ama dananın kuyruğu haftaya oynanacak karşılaşmada kopacak. Flora ile Levadia, 16 Ekim saat 17'de sezonun en önemli maçına çıkacak. Ev sahibi, Flora Tallinn.

10 takımlı ligde, son sıradaki düşüp, 9.sıradaki play-out oynarken; son sırada 17 puanla Lootus, 9.sırada 21 puanla Kuressaare takımı bulunuyor.



Litvanya'da geçen senin şampiyonu Ekranas bu sene de şampiyonluğa çok yakın.En yakın takipçisi Suduva'nın 1 maç eksiği olmasına, rağmen 5 puan önünde.



Letonya'da Skonto Riga, en yakın takipçisi Ventspils'e 6 puan fark attı. Geçen hafta Skonto evinde Jelgava'yı 2-1 ile geçerek avantajını korudu.

Son sıradaki takımın düştüğü ligde, 14 puanla ligin dibinde bulunan ekip, RFS / Olimps
.



Son 2 haftasına girilen Fillandiya'da, şampiyon Helsinki. Ligin en iyi kadrosuna sahip olan mavi-beyazlılar, geçen hafta JJK'yi deplasmanda 2-0 yenerek şampiyonluğu garantiledi.

Düşme hattı ise o kadar karışık ki... 27 puana sahip 4 takım var düşme hattında.
14 takımlı ligde Norveç gibi düşme sistemi var. Son sırada 24 puanla JJK, 13.sırada Lahti var... 12.VPS'nin, 11.Oulu'nun, 10.Haka'nın ve 9.Mariehamn'ın 27 puanı bulunuyor.
Haftaya Oulu-JJK, Lahti-Mariehamn maçları var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...