16 Ekim 2010 Cumartesi

Genk - Standart Liege | Maç Öncesi


Hafta sonunun en renkli karşılaşmalarından biri, kuşkusuz Genk-Standart Liege maçı olacak. Lider Genk sezona çok iyi başladı ve 10 haftada 8 galibiyet, 2 beraberlik almalarının yanında; 31 gol atıp, 8 gol yediler. İkinci Anderlecht ile aralarında 5 puan fark var. Üçüncü sıradaki, yani bu haftaki rakipleri Liege ile aralarında 6 puan fark var.

Takımı 13 golle Jelle Vossen taşıyor. 21 yaşındaki Belçikalı, hafta içinde Avusturya maçında da ağları havalandırdı. Kuşkusuz gözler yine onda olacak. Takımın diğer önemli isimleri de geçen hafta milli maçlarda ağlara 3 gol gönderen, Ogunjimi ve 6 golü bulunan İsrailli Elyaniv Barda.



Standart Liege ise çıkışta. 3 maçtır kazanıyorlar. Geçen hafta da evlerinde Anderlecht'i 5-1 gibi bir sonuçla mağlup ettiler. Fakat sezona kötü başlamanın cezasını çekiyorlar. Kaybettikleri takdirde, Genk'in 9 puan gerisine düşecekler. Onlar için bu durum kötü olacak, çünkü sonraki 2 hafta, Gent ve Club Brugge gibi, bu ligin iyi ekipleriyle karşılaşacaklar.

Takımın en golcü ismi, 5 golle, 21 yaşındaki Fas'lı orta saha oyuncusu Mehdi Carcela Gonzalez. Takımın en önemli isimlerinden biri olan Tchite'nin ise 3 golü bulunuyor. Ayrıca bu maç, Sinan Bolat içinde büyük önem taşıyor. Eski takımına karşı oynayacak Sinan.

Evet, sonuç olarak; zevkli, çekişmeli, bol gollü bir karşılaşma bekliyorum. Genk'in rahatlamak için, Standart'ın ise 9 puan geriye düşmemek için kazanmaya ihtiyacı var.

Maç, yarın saat 19:00'da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...