13 Eylül 2010 Pazartesi

Türkiye'deki Forma Sorunsalı


Şimdi efendim; Kadıköy'de Fenerbahçe, % 70'i sarı olan bir forma giyerken, konuğu Galatasaray da % 50'si sarı olan bir forma giyebiliyor. Aynı şekilde, Ali Sami Yen'de Galatasaray, % 50'si sarı olan bir forma giyerken; konuğu Fenerbahçe, % 70'i sarı olan bir forma giyebiliyor. Ama gelin görün ki, Gaziantepspor'un formasında % 50 kırmızı olduğu için, Galatasaray, % 50 kırmızı barındıran parçalısını giyemiyor.

İncelediğimiz zaman, iki durum da sakat. Fenerbahçe-Galatasaray maçlarındaki sarı ağırlığı beni rahatsız ediyor. Buna bir çözüm bulunması lâzım. Konuk takım hangisiyse, satış rekorları kıran pembe, mor, turuncu, bej, yeşil, parlament mavisi, deve hörgücü grisi vs. alternatif bir renkte forma giysin.

Galatasaray-Gaziantepspor olayıysa baştan saçma. Bir kere, ev sahibi takım hangisiyse, o takım iç saha formasını ya da -ülkemiz şartlarına göre biraz genelleyelim- istediği formayı giyer. Konuk takım ona uymak zorundadır. Ama ülkemizde her şey abuk olduğu için, iki senedir Gaziantepspor, Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de zor durumda bırakıyor. Geçen yıl da ikinci yarının ilk maçında kırmızı formanın tanıtımını yapmak isteyen Galatasaray, Gaziantepspor'un sadece kırmızı forma getirmesi nedeniyle beyaz giymek zorunda kalmıştı. Bugün de benzer bir durum oldu.

Buradan Gaziantepspor yetkililerine sesleniyorum;

Galatasaray'ın renkleri, ülke sınırları dışında bile bilinirken, neden iki senedir aynı renkte formayı İstanbul'a götürüyorsunuz? Haydi götürdünüz diyelim, peki neden yanında alternatif forma götürmüyorsunuz? Her şeyi geçtim, aynı hata iki yıl üst üste yapılır mı? Yapılırsa, bunun adı hata olur mu?

1 yorum:

Selocan dedi ki...

Adım gibi eminim rakip falan hikaye. Takım kendisi çıkmak istedi bu forma ile. Özel günde daha fazla reklamını yaparız, satarız diye...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...