27 Şubat 2011 Pazar

Kimyası Değişen Takım : Köln


Ligin ilk yarısı bitiyor..17 hafta sonunda Köln 15 puanla düşme hattında..
Ligin 2.yarısı başlıyor.24.hafta maçının ardından Köln 29 puanla 11.sırada..

Mükemmel gidiyorlar ligini ikinci yarısında..17 maçta 4 galibiyet alan takım , 2011 yılında 7 maçta 4 galibiyet aldı.Üstelik bu galibiyetlerin içinde Werder,Bayern,Mainz,Freiburg gibi ligin güçlü ekipleri var.

Şöyle ki 4 galibiyetin 4'ünü de sahalarında aldılar.Werder 3-0,Bayern'i 3-2,Mainz'i 4-2 ve bugün Freiburg'u 1-0'la geçerek zorlu bir süreci geride bırakarak rahatladı.
Ayrıca hücumda etkinlikleri de iyice arttı.17 haftada 18 gol atmışlardı.Ligin ikinci yarısında 7 maçta 13 gole ulaştılar.Bundan dolayı Köln ikinci yarıdaki maçları çok zevkli geçiyor ve izlenesi maçlar oluyor.

Bana göre bu çıkışın temel sebeplerinden biri ileri uçtaki oyuncuların kendilerini göstermeleri,sorumluluk almaları..
Mesela Podolski..
Ligin ilk yarısında attığı gol sayısı 4 iken ligin ikinci yarısında 7 haftada 6 gol attı.
Aynı şekilde Novakovic'te Bayern ve Mainz karşılaşmalarında attığı 2'şer golle bu maçlardan 3 puan alınmasında önemli rol oynadı.
Podolski ve Novakovic Köln için çok önemli oyuncular.Onlar ne kadar iyi oynalarsa,ne kadar çok gol atarlarsa Köln o kadar daha fazla puan toplar.

Düşme hattıyla aralarında 5 puanlık bir fark oluştu.Fakat futbol bu ne olacağı belli olmaz.Art arda 3 maç kaybedersin,bakmışsın düşme hattındasın..
Bu nedenle daha fazla puan toplaması lazım Köln'ün..Bunun içinde deplasmanlardan galibiyetler alması lazım.Şu an sahalarındaki performanslarıyla ayakta kalıyolar.

Sonuç olarak Köln ligin ikinci yarısına çok iyi bir giriş yaptı ve rahatladı.Bugün de sahalarında aldıkları 1-0 Freiburg galibiyeti haftaya Borussia Dortmund karşısında puan kaybetme lüksü oluşturdu bir nevi...


Resim www.fc-koeln.de'den alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...