16 Şubat 2011 Çarşamba

Wenger vs Barca


Bu akşam ki maç geçen senenin rövanşı olacak bir nevi.2-2 biten ilk maçın ardından Barca sahasında iyi bir futbolla galibiyete uzanmıştı.
Şöyle ki Guardiola'nın bu maç için pek fazla ek bir şey yapması gerekmiyor.Bir şey yapması gereken varsa o da Wenger'dir.

Barcelona'nın nasıl oynadığını,neler yaptığını sağır sultan biliyor.Wenger'in yapacakları maçın kaderini etkileyecek.

Aslında bu müsabaka bir sistem kapışmasıda olacak.Barca sistemi ile Wenger sistemi.

En önemli Mevki : Orta Saha

Wenger,bu maçtan iyi bir netice elde etmek istiyorsa mutlaka orta sahada baskı yapmalıdır.Baskı yapmadığı takdirde orta sahayı geçen Barcelona'nın gol bulamaması sürpriz olur.Bu nedenle orta sahadaki pres,Barcelona'nın bulacağı pozisyon sayısını etkiler.Bunun yanında topun Arsenal'de kalması her zaman bir avantajdır.Arsenal'in özellikle topun kendinde kalmasına gayret etmesi gerektiğini düşünüyorum.

İnter örneği :

Arsene Wenger'in uygulayabileceği taktiklerden biride geçen sene İnter'in uyguladığı '' Çanakkale Geçilmez'' .
Fakat bunda da pek başarılı olabileceklerini zannetmiyorum.O zamanın İnter'inde Mourinho gibi bir etkinin olmasının yanında İnter'in savunma oyuncuları daha iyiydi.
Ayrıca bu maçın Emirates'te oynanacağını düşünürsek böyle bir anlayışın olmayacağını düşünüyorun

Real Betis'in Presi :

Bu konuyu Rıdvan Dilmen Yüzde Yüz Futbol programında dile getirmişti.Barca 5-0 kazanmasına rağmen çok sayıda pozisyon vermişti.Real Betisli oyuncular Barcelona kalecisi daha autu kullanmadan stoperlere kadar basıyordu.Kalecide mecburen uzun oynuyordu.Bu da her zaman olmasada kimi zaman top kaybı demek.


Van Persie'nin Formu,Puyol'un Yokluğu:

Nasri'nin olmayacağı maçta Arsenal'in en önemli hücum silahlarından biri Robin Van Persie olacak.Hollandalı 2011 yılında şuana kadar 10 gole imzattı.Hele de Puyol'un olmayacağı karşılaşmada Arsenal'in gol atma şansını arttıran bir etken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...