7 Mart 2011 Pazartesi

Barcelona - Arsenal Maçı Öncesi



İlk maç çok keyifliydi.2-1'lik Arsenal galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın ardından yarın ikinci karşılaşma oynancak..

İlk Barcelona cephesinden başlıyalım :

Aslında ilk maçta rahat bir skorlar maçtan ayrılma şansı vardı Barcelona'nın.Fakat yapılan değişikler maçın kaderine direkt etki.Bu yüzden 2-1 mağlubiyet alındı.
Barcelona'da çok önemli eksikler var.İspanya Milli Takımı'nın da ikilisi olan Puyol ve Pique bu karşılaşmada oynayamayacaklar.
Tabii bu karşılaşma için kilit nokta yine ilk maçtaki gibi Arsenal'in uygulayacağı futbol anlayışı olacaktır.O nedenle maçın kaderi ilk maçtaki gibi Wenger'in elinde.
Guardiola'nın bana göre maçtan önce oyuncularına vermesi gereken talimat orta sahada üstünlüğü alın demek olacaktır.Zaten Barcelona orada üstünlüğü ele aldığı vakit gol bulması içten bile değil...


Arsenal cephesine gelecek olursak :
Moraller bozuk.Birmingham'a karşı kaybedilen kupanın moral bozukluğu ancak bu tur geçilirse düzelir.
Bugün sürpriz bir gelişme oldu ve Van Persie Wenger tarafından kadroya dahil edildi.
Bunun yanında Fabregas büyük bir ihtimalle bu karşılaşmada oynayacak ki bu Arsenal adına çok iyi bir gelişme.
Eksik oyunculara bakacak olursak Song ve Walcott bu maçta olmayacak.Eğer Walcott olsaydı 2 stoperi olmayan Barcelona'ya karşı Arsenal'in gol atma şansı bana göre çok daha artacaktı.
Şimdi gelelim Arsenal'in nasıl oynaması gerektiğine..
Büyük ihtimal orta sahada üstünlüğü vermek isteyemecektir Arsenal.Bu nedenle basacaklar.Ama dikkat etmeleri gereken bir nokta var ki geride boşluk vermemeleri gerekiyor.Çünkü Villa,Messi bunlar çok iyi ara kaçıyor ki arkada Xavi ve İniesta gibi pasör isimler var.
Bunun yanında Arsenal Nou Camp'a nasıl bir hücum anlayışı ile onu da pek kestirebilmiş değilim.

Sonuç olarak çok zevkli bir maç bizi bekliyor.Gollü bir maç bekliyorum.
Maç yarın saat 21:45'te...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...