27 Mart 2011 Pazar

Bursaspor Transfer Değerlendirmesi - 10/11




Yavaş yavaş 2010/2011 sezonunun sonlarına geliniyor.Geçen sezonun şampiyonu Bursaspor açısından sezon kötü mü iyi mi geçti bilemiyorum açıkçası.Zirve yarışında olmanın yanında Şampiyonlar Ligi'ne kalındı.Ama kötü sonuçlar nedeniyle iki kulvarda da istediği yerde değil şu anda Bursaspor..
Tabii bu durumun baş etkenlerinden biri transferler...
Özellikle sezon başı yapılan transferlerin takıma katkı verememesi Bursaspor açısından hem maddi hem de puansal bir kayba neden oldu..


Wederson : Fenerbahçe'den takıma katılan Wederson hücumsal anlamda iyi , savunma anlamında kötüydü.Hücumda geçen senenin Mustafa Keçeli'nin yapamadıklarını yapıyordu.Savunmada ise o kadar başarılı değildi.Savuma yönünü geliştirse tam anlamıyla bir bek olacak...Ama bu yaştan sonra biraz zor gibi..

Stepanov : Bursaspor'un Porto'dan transfer ettiği Stepanov bekleneni veremeyen oyunculardan biri oldu.Ligin ilk haftaları düzenli forma şansı bulsa da bu sezon ligte 10 maç oynayabildi.



Federico İnsua : Batalla'nın tutmasıyla Bursaspor Arjantin'e gözünü dikmişti.Gelen oyunculardan biri İnsua oldu.Büyük umutlarla alındı.Fakat o da istenileni veremeyen oyunculardan biri oldu.Adam iyi futbolcu bunu belli ediyordu ama bir türlü istenileni veremiyordu.Alışamadı..Belki de asıl mevkisinde oynasaydı daha yararlı olabilirdi.Çünkü forvet arkası oynayan İnsua'yı Ertuğrul Hoca ön libero oynattı.
Sezon sonu ayrılacak büyük bir ihtimalle.Basında çıkan haberlere göre kendiside ülkesine dönmek istiyormuş.


Steinert : Arjantinli oyuncu cüzi bir miktara takıma katılmıştı.Hazırlık maçlarında olumlu sinyaller verdi.Fakat sezon içerisinde pek şans bulamadı.Devre arası gönderildi.

Svennson : Göteborg'dan alınan İsveçli'nin ne artısı var ne eksisi..Tipik bir ön libero.Hücuma pek katkı yapmayan,kesiciliği iyi olan bir oyuncu.Göze pek batmadı.1339 dakika şans buldu.Gol atamadı.

Leonel Nunez : Büyük umutlarla gelen bir başka oyuncu.İlk karşılaşmasında gönülleri fethetsede daha sonra kaybolup gitti.Sert şutları olmasına rağmen çok yavaştı.Devre arası İndependiente'ye gönderildi.


Kenny Miller : Şüphesiz Bursaspor tarihinin en iyi yabancı transferlerinden.Golcü arayışında Bony'den istediği yanıtı alamayan Bursaspor Miller'ı kadrosuna kattı.Şu ana kadar 4 gol atan İskoçyalı tam bir forvet.Takımı için her şeyi yapıyor koşuyor,didiniyor.Nerede duracağını,ne zaman hareketleyeneceğini çok iyi biliyor.Bunun yanında takıma çok iyi adapte olması bu performansında etkili oldu.
Uzun lafın kısası aldığı parayı hakediyor.

Jozy Altidore : Villareal'den kiralanan Altidore şu ana kadar istenileni veremedi.Ama istenileni verememesinin nedeni Ertuğrul Sağlam'ın onu sağ açık mevkisinde kullanmasıdır.Bu nedenle pek göze batmayan Altidore Ankaragücü maçında forvette oynadı ve nispeten diğer maçlara göre daha yararlı oldu.

Ahmet Arı : Muhammet Demir ile takas karşılığı Bursaspor'a gelen Ahmet henüz istediği şansı bulamadı.Ama takımın rahat bir konumda olması ve Volkan Şen'in formsuzluğu nedeniyle ilerleyen haftalarda şans bulmasını bekliyorum...

Mehmet Sak : Altay'dan alınan genç futbolcuyu pek fazla izleme şansımız olmadı.

Harun Tekin : Sadece Türkiye Kupası'ndaki Kırıkhan maçında oynayabildi.

Sonuç olarak Bursaspor bu sezon transferde başarısız oldu,hatalar yaptı..Tamam transferde hata yapılabilir ama bu hata sayısı Bursaspor'da çok fazla oldu.Bu nedenle istenmeyen sonuçlar alındı
Bursaspor ligte rahat bir konumda şu an.Bu nedenle transfere erken başlanılmalı.Bu şekilde hem hata oranı azalacak hem de gelecek oyuncunun takıma adapte olması için gerekli süre olacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

mehmet sak iyi futbolcudur.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...