24 Mart 2011 Perşembe

Litex Lovech Değerlendirmesi



Bulgaristan A-PFG Ligi'nde 19 hafta geride kaldı.Kısa bir Litex Lovech değerlendirme yapalım dedik..

Geçen senenin şampiyonu Litex liderlik koltuğunda oturuyor.19 haftada alınan 15 galibiyet var.Bunun yanında hiçte yenilmediler ve 8 puan farkla liderler.Özellikle orta saha oyunculardan çok katkı alıyorlar ve atılan 35 golün 14'ü orta saha oyuncularından geldi.
Takım adına bir diğer sevindirici nokta Doka'nın formu.Brezilyalı ligin ikinci yarısına çok iyi giriş yaptı.Oynadı Minyor,Beroe,Pirin maçlarında 6 gol yolladı ağlara..
Takip edilmesi gereken oyunculardan olduğunu düşünüyorum.Fakat bu haftalarda takımını yalnız bırakacak.Pirin maçında rakibine kafa attığı için 4 maç ceza aldı.Daha sonra cezası 2 maça indirildi.
Takımın genel durumunu anlatmaya devam edecek olursak en son puan 18 Eylül'de oynanan Chernomorets Burgas maçında kaybedildi.
Aynı şekilde takımın sağlam bir defans yapısı olduğu şu ana kadar yedikleri 9 golden anlaşılıyor.Mesela 11 maçta hiç gol yemediler.Takımın maç başına attığı gol ortalaması 1.84 yediği gol ortalaması ise 0.47..


Ara transfer döneminde kadrosundan çok önemli bir oyuncu ayrıldı Litex Lovech'in..
Wilfried Niflore...
Geçen sene attığı 19 golle Bulgaristan A-PFG Ligi'nde gol kralı olmuştu ve bu sezonun ilk yarısında 14 maçta 6 gol atmıştı.Devre arası ülkesine Nimes takımına döndü.1948 yılında kurulan ligte bu zamana kadar 2 ( aslında 3 ) yabancı oyuncu gol kralı oldu.Bunlardan biri Nilflore..Diğeri de ligi 16'şar gol ile tamamlayan bugünlerde Köln'de oynayan Novakovic ve Furtado...

Yazının sonlarına doğru gelirken yabancı oyunculardanda bahsedelim biraz..
Brezilya ağırlıklı yabancılar.Bunlar Tom,Sandrinho,Doka,Nenem ve Vinicius..Bunun yanında Fransız savunmacı Barthe , Denizlispor'dan tanıdığımız Berberovic,Sırp kaleci Golubovic ve orta saha oyuncusu Jelenkovic,Slovenyalı Djermanovic,Senegalli Diouf takımın yabancı oyuncuları..
Sanırım daha önce aldıkları oyuncuların koydukları olumlu katkılar nedeniyle aynı ülkelere yöneliyorlar.

Sonuç olarak Litex Lovech şampiyonluğa doğru gidiyor.12 maçlık bir galibiyet serileri var.Bunu seriyi 15-16 yaptıklarında bir şeyler belli olur gibi.Düşündüren tek nokta Doka'nın cezasıyla takımda gol atacak oyuncu sayısı azalması.Devre arası Niflore'da ayrılmıştı.Gol sıkıntısı çekebilirler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...