25 Ocak 2012 Çarşamba

Wembley Bileti Cardiff'in / Cardiff 3-1 C.Palace


Geçen hafta yazdığımız maç öncesi yazıda belirtmiş olduğumuz beklentiler içinde gitti maç.
Zaten Palace maça daha çok gol yememe düşüncesiyle çıkmıştı.Fakat maçın başında beklenmeyen gol ibreyi Cardiff'e döndürdü.
İlk yarıda Cardiff'in net üstünlüğü vardı desek yanlış demiş olmayız herhalde.Crystal Palace'in gol yememe düşüncesi nedeniyle defasif oyunu,takımın Zaha'nın ayağına bakması,onunda Darcy Blake tarafından iyi marke edilmesi artı olarak Cardiff'in birçok adamla hücumu düşünmesi bunun başlıca nedenlerinden biriydi...

Aslında bakarsak maçın erkenden kopma ihtimali vardı bilhassa ilk yarıda.Özellikle Miller'ın kaleci ile karşı karşıya kaçırdığı ve ilk yarının son dakikasında harika şutunun direkten dönmesi Cardiff adına şanssız dakikalardı.

İkinci yarı ise Crystal Palace'ta taktik değişikliği net olarak göze çarptı.Daha çok ofans düşündünen bir Palace gördük ve ilk yarının ilk 10-15 dakikasında bunun meyvelerini aldılar buldukarı pozisyonlar ile.Her ne kadar geride açıklar vermiş olsalarda,saldıkları o dönemde etkili oldurlar ki captan McCarthy'nin kırmızı kartı görmesine kadar.Miller'ı düşüren kaptan ikinci kırmızı karttan oyun dışı kalırken taraftarının büyük desteğiyle Crystal Palace'ın direnişi başlıyordu.

İkinci yarıda dikkat çeken isimlerin başında Peter Whittingham geldi.Tam bir duran top ustası.Bunu söylemek mümkün.Özellikle terse vurduğu frikik,Gerrard'a çıkardığı çıkardığı harika top maçın en güzel anlarından ikisiydi.
Dougie Freedman,Ambrose ve Martin gibi teknik anlamda üstün oyuncuları çıkararak Scannell ve Easter gibi hızlı oyuncuları aldı ki Scannel daha ilk topla buluşmasında Zaha'ya asisti yapıyordu.Fakat ne kadar hücumun hızı artasada teknik manada Ambrose ve Martin'den birisi oyunda kalması daha iyi olurdu kaanatindeyim.

Uzatmalar ise Cardiff'in üstünlüğü ile geçti normal olarak.Sağlı sollu saldıran Speroni bir türlü geçemezken,taraftarının desteğiyle Palace direnmeye devam ediyordu.
Kiss'in yakın mesafeden şutu,Gunnarson'un ise bomboş pozisyonda vurduğu kafa direklerde patladı.
Ayrıca aktarmak istediğim bir diğer not ise Cardiff'in özellikle kanatlardaki üstünlüğüydü.Çok iyi kullandılar bilhassa kanat bekleri çok başarılıydı Cardiff'te.Bunun yanında dönen topları almaları ile oyunda üstünlük kurmayı başardılar belli sürelerde.Darcy Blake,onun yerine giren McNaugthton,diğer bekte Taylor başarılı performans gösterdi

Penaltılar ise hakikaten dramatikti.İlk penaltıyı kullanan Cardiff'ten Miller'dı.Eski Bursasporlu Miller vuruşu dışarı gidince,42 dakika 10 kişiyle Cardiff baskısına direnen ve maçı penaltılara götüren Crystal Palace'ın elindeydi her şey.Fakat bu fırsatı çabuk harcadılar.İlk penaltıyı kaçırmalarının ardından,Conway'in penaltıyı atması ve ikinci penaltıda da Tom Heaton'un devleşmesi ile ibre tamemen Cardiff'e döndü ve nitekimde ondan sonra turu vermediler ve Wembley biletini kaptılar..


Güzel maç oldu.Mücadelesi bol,direk dönen topları,kırmızı kart,gol derken 120 dakika artı penaltılar izledik.Cardiff finale çıkan ekip

24 Ocak 2012 Salı

600 Maç Önce / 12 Eylül 1999





Tarih 12 Eylül 1999.
O gün San Mames çimlerinde,Real Madrid kalesini korumaya başlamıştı genç Casillas.
O günden beri o kale ona ait.Tam 600 maçtır..Birçok başarılar yakaladı,İspanya Milli Takımı'nın değişimezi oldu.
Tesadüf işte.Geçtiğimiz pazar günü oynandığı bir Bilbao maçıyla 600.maçına çıktı Casillas.
Daha yaş 30...

Euro 2012 Hakemleri


Euro 2012'ye az bir zaman kaldı ve yavaş yavaş bizde turnuva hakkındaki yazılarımız sıklaştırmaya başlayacağız.

Bilindiği üzere biz Euro 2012'de olamasakta başarılı hakemlerimizden Cüneyt Çakır turnuvada görev alacak.Geçtiğimiz sezonlarda,bilhassa geçen sezon özellikle Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarıda gösterdiği başarılı performans,yönetiği birçok milli maç neticesinde Cüney Çakır Euro 2012 hakem kadrosuna seçildi..

Diğer hakemlere baktığımızda göze çarpan ilk isim bu sezon yılın hakemi seçilen Viktor Kassai.36 yaşındaki Macar hakem geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi Finali'ni yönetmişti.
Bunun yanında 2010 Dünya Kupası Final hakemiyde oydu.
Tecrübe olarak gerçekten üst düzey bir hakem olduğunu söylemek mümkün.Finalde onu görebiliriz açıkçası.


Hakemler :

Cüney Çakır - Türkiye
Howard Webb - İngiltere
Stephane Lannoy - Fransa
Wolfgang Stark - Almanya
Nicola Rizzoli - İtalya
Björn Kuipers - Hollanda
Pedro Proença - Portekiz
Craig Thomson - İskoçya
Damir Skomina - Slovenya
Carlos Velasco Carballo - İspanya
Jonas Eriksson - İsveç

Penaltı Kavgası ve Efe Sodje



Sporting Lizbon'da yaşanmıştı böyle bir olay yakın zamanda.
Bury futbolcuları Schumacher ve Coke'ta buna benzer bir tartışma yaşamış.
Ayrıca başlıkta belirttiğim gibi videoda dikkati çekmek istediğim bir diğer nokta Efe Sodje.
Videoda 16 numarıl oyuncu.Başındaki bandana ile dikkati çekiyor 39 yaşındaki tecrübeli oyuncu.Wikipedia'dan öğrediğimize göre 1994 yılında annesinin isteğiy takmaya başlamış.Bandananın üzerinde Against All Odds kelimeleri yer alıyor.

Kafayla attığı bir gol :




Bu arada yazmıyacağız dedik bloga.İki gün geçmedi yazıyoruz gene...

19 Ocak 2012 Perşembe

Sebastian Pinto Üzerine



Önceliğin forvet transferinde mi olmayalıydı diye girelim yazıya.
Orta saha da ve sağ kanatta eksiklik ligin ilk yarısı boyunca göze çarparken Şili'den golcü transferi çok riskli.
Sağ kanat ve orta saha transferi yapılsaydı Sestak,Turgay,Okan ve Tagoe bu sezonu götürürlerdi zaten...

Efendim Sebastian Pinto..
5 Şubat 1986 Santiago doğumlu.Bursaspor'a gelene kadar toplam 7 takım değiştirmiş,son takımı O'Higgins hariç diğer takımlarda dikiş tutturamamış bir futbolcu Pinto.

O'Higgins takımına ise Varese'den transfer olmuş,14 maçta 12 gol atıp 2 asist yapmayı başaran Pinto CD Huachipato karşılaşmasında 4 gol atmayı başarmış.
Bu performansının üzerine Şili Milli Takımı'na çağırılan Pinto,ilk milli maçında Paraguay'a karşı 3-1 kazanılan maçta hat-trick yapmayı başardı.

Şimdi buradan çıkıp oyuncunun videolarına bakıp,oyun stili hakkında ne kadar doğru olabilir ?
İzlemediğimiz,adını dahi ilk kez duyduğumuz bir oyuncu.O yüzden kesin kaanate varmak için 1-2 maç oynaması bekleyip bir şey karalamak daha doğru olacaktır.
Fakat riskli transfer...
Hele Güney Amerika'dan yapılması transferin riski daha da artırıyor.Zaten yıllardır oradan gelen transferlerden tutan bir tek Batalla var.Tadeu,Nunez,Steinert,İnsua kaçı başarılı oldu ki hala oradan transfer yapıyoruz.Onun yerine Bank Asya'dan veya bizim ligin oyun yapısına uygun bir oyun anlayışı olan ligden transfer yapmak daha doğru olurdu.

Riskli dedik,öncelik başka bölgelere olmalı dedik ama forvete de ihtiyaç vardı.Sestak'ın sağ kanatta oynaması,Turgay'ın istenileni verememesi,Tagoe'nin yokluğu ile oradan büyük bir eksiklik hissediliyordu.Umarız beklediğimiz gibi çıkar.Aksi takdir de sezon sonuna kadar çok zorluk çekeriz.Zaten orta sahamız hücumsal manada yeterli seviye de değil,bir de forvette istenileni veremezse ilk yarıdaki gol kısırlığını görmemiz mümkün..

Çıkan haberlere göre Sivasspor maçında 11'de sahaya çıkacak.Yaptığı açıklamalara bakarsak kendine çok güveniyor.Hadi hayırlısı diyelim...

UEFA 2011 Yılı 11'i



Şampiyonlar Ligi'ni Barcelona'nın,Avrupa Ligi'ni Porto'nun aldığı 2011 yılının en iyi 11'i belli oldu.
Teknik direktör Guardioala'yı sayarsak altı Barcelonalı'nın yer aldığı 11'de,üç Real Madridli,bir Milanlı,bir Bayernli ve bir de Tottenhamlı oyuncu bulunuyor.

Casillas
Dani Alves - Pique - Thiago Silva - Marcelo
Robben-Xavi-İniesta-Bale
Messi-Ronaldo

Teknik Direktör : Guardiola
Kaptan : Xavi

Nakamura



Futbol tarihinin en iyi sol ayaklarından biri bana göre.Acayip frikik golleri vardı zamanında...
Görünen o ki hiç değişmemiş...

Scout Not Defteri 23 - Sung Yeung Ki


İsim: Sung Yueng Ki
Doğum: 24 Ocak 1988
Doğum Yeri: Gwangju,Güney Kore
Takım: Celtic
Numara: 18

Celtic'in 22 yaşındaki orta saha oyuncusu.İzleyebildiğim maçlarda olumlu katkılar yaptı Celtic'e.Oyunu iki yönlü oynayabilen bir oyuncu.Duran toplarıda o kullanıyor gözlemyebildiğim kadarıyla.
5 gol 4 asistle var bu sezon.Bu yaşına rağmen 44'kez Güney Kore Milli Takımı forması giymiş.
Takımına kaliteli box to box arayan takımlara duyurulur.İyi parlamadan düşünebilir.Aksi takdir de yakın zamana kadar büyük kulüpler peşine düşer.Potansiyeli çok yüksek.

17 Ocak 2012 Salı

Papiss Cisse Newcastle United'da


Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce Papiss Cisse'nin Premier Lig'in yolunu tutabileceğini yazmıştık.
Nitekimde gerçekleşti transfer.Cisse Newcastle United'da...

Adı en çok Sunderland ve Newcastle ile anılmıştı.Özellikle Gyan'ın ayrılmasıyla forvet hattı için Cisse'yi kadrosuna katmak isteyen bir Sunderland vardı.Fakat bu yarışı kazanan Newcastle United oldu.

25 yaşındaki Senagalli oyuncunun bedeli 10 milyon pound.Beş buçuk yıllıkta sözleşme imzaladı.

Çok yerinde bir transfer yapıldı açıkçası.Bu sezon inanılmaz bir performans sergiliyen Demba Ba ile iyi bir ikili oluşturacaktır.
Fakat şunu da söylemek lazım..Cisse'den Freiburg'taki kadar çok gol atmasını beklemek doğru değil bence.Çünkü Freiburg'ta takımın her şeyi Cisse'ydi.

Velhasıl kelam bakalım zaman ne gösterecek,Cisse nasıl bir performans gösterecek..


10 Ekim 2010

Bir Senagalli'nin Çıkışı : Pappiss Cisse



Resim http://www.nufc.co.uk/ adresinden alınmıştır.

Diren ANKARAGÜCÜ



Bir futbol kulübünün bulunabileceği en zor durumlardan birini yaşıyor şuan Ankaragücü..
Hakan Kutlu'nun hafta sonu Sivasspor maçında söyledikleri durumu özetlemeye devam ediyor.
Çok zor bir durum..
Taraftarı,futbolcusu,teknik direktörü için..
Fakat '' DİREN ANKARAGÜCÜ ''....
Paranızı alamasanızda,formanız ıslak olsa da bu onurlu mücadelenizi devam ettirin...

16 Ocak 2012 Pazartesi

Rakamlarla Lionel Messi




195 La Liga maçında 138 gol 72 asist
62 Şampiyonlar Ligi maçında 43 gol 19 asist
22 Copa del Rey maçında 16 gol 4 asist
7 İspanya Süper Kupası maçı 8 gol 2 asist
3 UEFA Süper Kupa maçı 1 gol 2 asist

Toplam :

289 Maç 206 gol 99 asist

Endoğan Adili


Football Manager'den tanıdığım oyunculardan biridir Endoğan Adili.
94 doğumlu olmasına rağmen formayı kapıyordu.
Gerçekte de öyle..Geçen sezon 15 maç forma giymeyi başarmış ki 15 yaşındaki bir futbolcu için inanılmaz bir rakam bu.15 maçta bir golde atmayı başarmış.

Transfermarkt'da dolaşırken aklıma geldi,performansı nasıl diye bakarken sakatladığını gördüm.Ön çapraz bağlarında yırtık varmış.Transfermarkt'a göre tahmini iyileşme süresi Haziran 2012..
Önünde uzun seneler var ama formayı bu yaşta kapmışken iyice kendini geliştirebilirdi gurbetçi futbolcumuz...
Tam net bir bilgisi olan varsa bizi bilgilendirirse,buradan paylaşırız...

Bu da geçen sezon attığı gol :

Profesyonellik Anlayışı


Hatırlanacağı üzere Reus,Borussia Dortmund'a transfer oldu.17 milyon euroya gerçekleşmişti transfer.
Reus gelcek sezonda Dortmund formasını giymeye başlayacak.Aslına bakarsak yapılan anlaşma gerçekten çok iyi.Hem Mönchengladbach'ın anlık planlanması bozulmuyor,yapacağı transfer çalışmaları için uzun bir süre kalıyor,hem de Borussia Dortmund gelecek sezonun planlamasını erkenden yapıyor.


Bunun bir örneğini geçen sezon Mainz'de forma giyen Schürrle'de görmüştük.Geçtiğimiz sezonun yaz transfer döneminde Bayer Leverkusen'e transfer olmasına rağmen o sezonu ( yani geçen sezonu ) Mainz'de geçirmiş,15 gol atmayı başarmıştı.Bu sezondan itibarense Bayer Leverkusen formasını giymeye başlamıştı.

Profesyonellik böyle bir şey.Bizim gibi duyguların ön planda olan bir ülkede bunların gerçekleşmesi biraz zor gibi...

Cardiff mi Palace mı ?




İki Championship ekibinin yakın tarihlerindeki en önemli maç olabilir haftaya bugün oynanacak karşılaşma.
Finale çok yaklamışsın,rakibin kendi denginde,Avrupa Ligi'ne katılma şansı gibi birçok avantajı yakalama şansına olacak finale çıkacak ekip..

Palace ilk maçı Gardner'ın golüyle kazanmasını bildi.Maçı izlemesemde skor olacak beklentilerim çerçevisinde sonuçlandı maç.Birbirini yakından tanıyan,güçleri denk,çift ayaklı eleminasyon sistemindeki ilk maçta gollü bir sonuç beklemek iyimserlik olurdu..

Fakat bu maç için gol sayısının 2'ye 3'e hatta 4'e 5'e kadar çıkabileceğini düşünüyorum.Tabii bu ilk golün kim tarafından,ne zaman atılacağı önemli.Maçın başında gelecek bir Crystal Palace golü bizim gollü bir maç izlememizi sağlayabilecekken,ikinci yarının başlarında gelecek bir Cardiff golü maçı uzatmaya götürür..

Cardiff'e genel bakarsak evinde daha iyi performans sergileyen bir ekip.Miller harici forvetlerinden çok katkı alamasada geriden gelen oyuncuların bilhassa Gunnarson,Conway ve Whittingham'ın katkıları sayesinde skor üretmekte pek zorlanmadılar.

Crystal Palace geçen sezonlara nazaran bu sezon daha iyi yerlerde.Son iki sezondur düşme hattında gördüğümüz takım bu sezon rahat bir şekilde ligi götürüyor.


Velhasıl kelam zevkli,çekişmeli güzel bir maç bekliyor.Bakalım turu geçen taraf kim olacak...
( Maça bir hafta onu hatırlatalım )

Resim http://www.cpfc.co.uk adresinden alınmıştır.

15 Ocak 2012 Pazar

Batalla'nın Gollerindeki İlginç İstatistik


Pablo Batalla Bursaspor formasıyla ligde 15 golün altına imza attı 1.5 sezonda..
Boyuna rağmen attığı kafa gollerinden tutun,muhteşem vuruşlar ve frikikten attıklarını varsayarsak birçok güzel golün altına imza attı.

Daha önce dikkatimi çekmiş bu konu ama bugüne yazmak nasip oldu.
Batalla'nın gol attığı maçlar hep art arda.Yani Batalla 3-4 maçlık bir seride sürekli gol atıyor.
2009/2010 sezonun ilk yarısında art arda Manisa,Denizli ve İBB'ye gol atmış ligin ikinci yarısında ise Trabzonspor,Fenerbahçe ve Sivasspor fikstrülerini boş geçmemişti.İptal edilen Kasımpaşa maçını sayarsak üst üste 4 maç oluyor.

Geçen sezon üç gol atan küçük dev ligin ikinci yarısındaki 23. ve 24.haftalardaki Bucaspor ve Büyükşehir Belediye maçlarını boş geçmemişti.

Bu sezonda bu istatistik devam ediyor.Ligin ikinci yarısında Kayserispor'a kafa golü atan Batalla,Mersin İdman Yurdu maçında maçı kazandıran isimdi.Bu haftada Beşiktaş'a bir gol atarak bu sezonki gol sayısını dörde çıkardı..


Attığı Goller :

2009/2010 Sezonu

8.Hafta Manisaspor - Bursaspor
9.Hafta Denizlispor - Bursaspor
10.Hafta Bursaspor - İBB

21.Hafta Bursaspor - Trabzonspor
22.Hafta Fenerbahçe - Bursaspor
23.Hafta Bursaspor - Sivasspor
17.Hafta Kasımpaşa - Bursaspor ( Kar yağışı nedeniyle iptal olmuş,10 Mart'ta oynanmıştı )

34.Hafta Bursaspor Beşiktaş


2010/2011 Sezonu


13.Hafta Manisaspor - Bursapsor
23.Hafta Bucaspor - Bursaspor
24.Hafta Bursaspor - İBB


2011/2012 Sezonu


1.Hafta Bursaspor - Kayserispor
17.Hafta Kayserispor - Bursaspor
18.Hafta Bursaspor - Mersin İdman Yurdu
19.Hafta Beşiktaş - Bursaspor

14 Ocak 2012 Cumartesi

Delev ve Zicu'suz CSKA Sofya


CSKA Sofya'yı sezon başında değerlendirirken şampiyonluğun bir numarı favorisi olarak göstermiştik.Bu temel nedenleri bir önceki sezon Romanya Ligi'nde gol kralı olan lonis Zicu'yu kadrolarına katmaları ve takımının en önemli isimlerinden biri Spas Delev'in takımda kalmasıydı.

Nitekimde sezon öngörülerimiz doğrultular nitelikte başladı.İlk yarının sonunda Ludogorets ile aynı puanda yer averajla ikinci durumda.Takımın golcüsü Zicu'ydı.15 maçta 13 gol atmıştı.Spas Delev ise 3 gol 4 asistle oynuyordu.

Takımın bu iki öneml ismi takımdan ayrıldı ara transfer döneminde.lanis Zicu Kore'nin yolunu tuttu.Pohang Steelers takımına transfer oldu.Bunun yanında da Spas Delev'de Mersin İdmanyurdu'na transfer oldu 1 milyon euro karşılığında...
Ayrıca bir diğer hücum oyuncusu Gregory Nelson'u da Metalurg Donetsk'e sattılar.Bu üç oyuncudan 3.7 milyon euro kar yapan İvan Ergic'i kadrosuna kattı.

Zicu ve Delev kalsaydı ki arkalarına İvan Ergic'in de gelmesiyle çok çok güçlü bir CSKA Sofya izleyebilirdik..
Bakalım kadrolarına kimleri katacak Sofya temsilcisi.Aksi takdir de bu sezon fırtınalar esitren Ludogorets'in şampiyon olması içten bile değil..

Newcastle'ın Yeni Sponsoru '' Virgin Money ''


Newcastle deyince aklıma ilk olarak siyah-beyaz çubuklu forma ve Northern Rock göğüs reklamı aklıma gelir.Uzun yıllar boyuncu Newcastle'ın forma sponsporuydular ve Opel'in Milan,Sharp'ın Manchester United ile özdeşleşmesi gibi özdeşleşmişlerdi Newcastle United ile..

2008 finansal krizi sırasında devletleştirilen Northern Rock bankası, İngiliz milyoner Richard Branson’ın sahip olduğu Virgin Money'ye 747 milyon sterline satıldı.
Böylece Newcastle United formasında artık Virgin Money reklamını göreceğiz.Yukarıdaki resimde formaya ait görüntülerden...

Konuyu twitterda yazarak hatırlamamıza yardımcı olan Burak Eken'e teşekkürler...

Balkanlarda Bir Maden : Bulgaristan


Her ne kadar Bulgaristan A-PFG ekipleri Avrupa Kupaları'nda pek boy gösteremeselerde kadrolarında kaliteli oyuncuları barındırıyorlar.Yani scout sistemi uygulayan ekipler için gerçekten iyi bir lig.
Nitekim ligimizden bazı takımlar Bulgaristan'daki cevherleri farketmeye başladı.Bu anlmada ilk transferlerden biri Gaziantespor'un İvelin Popov transferi oldu.Blackburn'a gidecekken son anda kapıdan dönen Popov'u son anda kadrosuna katan Gaziantespor çok iyi bir transferin altına imza atmıştı.Başarılı bir sezon geçirmişti Popov.Bunun üzerine Gaziantepspor Bulgaristan Ligi'ne yönelmeye devam etti ve Spas Delev'in peşinde düştü.Ama yüksek bonservis nedeniyle transfer gerçekleşmedi.

Transfer dönemi devam ederken bu konuda bir diğer hamle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.Litex'in en önemli oyuncusu Doka'yı kadrosuna katmaya başaran İBB,yılın en yararlı transferlerinden birini yapmış oldu.19 maçta forma giyen ve 6 gol,3 asistlik performans sergileyen Doka herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

Doka'dan aldığı verim üzerine Gaziantespor gibi yine Bulgaristan Ligi'ne yönelen İBB,Litex'in bir diğer önemli oyuncusu Brezilyalı Tom'u kadrosuna kattı.
Henüz biri Spor Toto Süper Lig karşılaşması olmak üzere iki karşılaşmaya çıkan Tom,hafta için Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-1 kazandıkları Adanaspor maçında gol atmayı başardı..

Ülkemize Bulgaristan'dan gelen oyunculardan ikisi olan Sarmov ve Dimitrov Levski Sofya'dan Kasımapaşa'ya geçen sezon transfer olan isimlerdendi.Özellikle Dimitrov çok dikkati çekiyor ki bu sezon 8 gol atmayı başardı ve Kasımapaşa'nın en önemli isimlerden biri.

Veselin Minev..Antalyaspor'un bu sezon Levski Sofya'dan transferi toplam 14 maça çıktı Antalyaspor ile.

Ve son olarak Spas Delev.Mersin İdman Yurdu başarılı bir hamle gerçekleştirdi kanımca.Çok fayda sağlayacaktır Mersin'e..

Sonuç olarak Bulgaristan Ligi'nde gelen birçok oyuncunun başarılı olduğunu görmek mümkün.Zaten oradaki oyuncuları keşfetmekte zor değil.Böylece iyi oyuncuları,daha uygun transfer ücretleriyle transfer edilebiliyor.Gördüğümüze üzere bir çoğuda başarılı oluyor...

Saygı...

11 Ocak 2012 Çarşamba

Spas Delev Mersin İdman Yurdu'nda


Spas Delev ismini blog okuyucularımızı iyi bilir.Sık sık üzerine yazdığımız futbolculardan biridir Delev.
Artık onu ligimizde izleyebilme şansımız olacak.Spas Delev,Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu.Bu sabah Mersin'e gitmiş genç oyuncu.Transfer bedeli ise 1 milyon euro..
Açıkçası çok iyi transfer yaptı Mersin İdman Yurdu.Hem takıma katkı yapabilecek,yapabileceği bir patlama Mersin'e de iyi bir para kazandırabilecek bir oyuncu.

CSKA Sofya adına da bir iki kelam edelim.Zicu'nun ardından hücum gücünün en büyük silahlarından biri daha olan Delev'de takımdan ayrıldı.Şampiyonluğun bir numarılı adayı konumudaydılar ama şimdi işleri çok daha zorlaştı..

Kralın Dönüşü


szólj hozzá: Arsenal.1-0.Leeds

Daha iyisini düşünüzmedik herhalde.Yıllar sonra yuvasına geri dönen Henry,sahaya çıktı ve o klasik gollerinden birini atarak Arsenal'e turu getirdi.
Açıkçası özlemişiz Henry o forma altında izlemek.Yakışıyor ona o forma.

7 Ocak 2012 Cumartesi

adidas Comoequa


Afrika Uluslar Kupası'nın resmi futbol topu adidas Comoequa...

Gol Makinesi / Jordan Rhodes



Jordan Rhodes hakkında twitterda birkaç kelime etmiştik daha öncelerden de.
Devam ediyor gollerini 90 doğumlu forvet.
İlginçtir ki bu sezon oynadığı ilk 7 maçın sadece birinde gol atmayı başartmıştı Rhodes ( 3-2 kazanılan Colchester maçında iki gol atmıştı)
Fakat Brentford deplasmanında itibaren başlayan süreçte gösterdiği performans inanılmaz...
Üç maçta hat-trick yapan Rhodes,4-4 biten Sheffield Wednesday maçında tüm gollerini atan isimdi.
Son zamanlardaki yoğun maç temposuna rağmen gollerine devam eden genç golcü 2012 senesine startını mükemmel bir şekilde verdi.Pazartesi günü Notts County deplasmanıdna bir golün altına imza atan Rhodes bu akşam 6-0 kazandıkları Wycombe maçında beş gol atmayı başardı.
25.haftasına girdiğimiz League One'da 21 maçta forma giyen ve 25 gol atmayı başaran Jordan Rhodes gol krallığında en rakibi olan Charlton'ın golcüsü Bradley Wright Philliphs'e 11 gol fark atmış durumda..
Bilindiği üzere League One 46 hafta üzerinde oynanıyor.19 hafta var yani ligin bitimine.Jordan Rhodes böyle giderse rekoları alt edecek gibi görünüyor.30 gole rahat ulaşacaktır belki de kırk küsür gole ulaşabilir...Birçok Premier Lig ekibinin takip ettiği bir oyuncu konumunda şuan Rhodes.Ayrıca üç sezondur forma seviyenin üzerine çıkmayı başardı.


2004–05 sezonunda getirilen League One'da gol kralları arasında en fazla golü 2009/2010 sezonunda Rickie Lambert ( 31 gol ) atmış.Bunu da belirtelim..

6 Ocak 2012 Cuma

Ronaldo'ya Rakip


Aylar öncesi atılan bir gol..
Blog kayıtlarında dursun dedik..

2 Ocak 2012 Pazartesi

O'Neill İle Gelen Yükseliş


Steve Bruce ile lige başlayan Sunderland adına işler iyi gitmedi ilk 15 haftada.İyi de transfer yapmalarına rağmen sadece iki galibiyet alınabilmişti.
Böyle olunca Steve Bruce göreveden alındı ve yerine Kuzey İrlanda'lı Martin O'Neill'ı getirdi.
O'Neal'ın pozitif yönden etkisi birinci maçtan kendini gösterdi.Zorlu Blackburn maçını son dakikalarda atılan iki golle kazanmaya başardılar.
Her ne kadar Tottenham deplasmanında mağlu olsalarda QPR deplasmanında alınan 3-2'lik galibiyet,Everton'dan alınan bir puan ve son olarak dün Manchester City son dakika golüyle mağlup etmeleri yavaş yavaş yukarılarına tırmamalarını sağladı.

Kaliteli kadroları var zaten.O'Neill'in gelişiyle bir hava da yakalamaya başladılar.
İlk 10'da bitirebilirler bu sezon ligi...

Üç Yıl Önce Bugün



'' 40 seneden beri,Yüzümüz gülmedi''
'' Yeter artık duy bu sesi ''
'' Onurlu duruşunla,hoşgeldin Bursamıza ''
'' Al kupayı Ertuğrul hoca ''

Tarih 2 Ocak 2009..
Bundan tam 3 sene önce Ertuğrul Sağlam Bursaspor'un başına geçti.
Daha o gün bu takımı şampiyonluğa oynatabiliriz demişti Ertuğrul Sağlam..
2 Ocak 2009'da bu dedikleri 16 Mayıs 2010'da gerçekleşti..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...