6 Haziran 2010 Pazar

(DK '10) Böyle Forma Görülmedi!


Puma, Afrika'yla özdeşleşmiş; Afrikalı takımlara her zaman biraz farklı formalar tasarlamıştır. Ancak hiç şüphesiz bu farklılığın zirvesi, 2002'ydi.

O dönemler taraflı tarafsız herkesin, Afrika'nın en iyisi olarak gördüğü Kamerun, futbol tarihinde eşine belki de rastlanmayacak bir forma giymişti. Resimde de gördüğünüz gibi, Puma'nın Kamerun Milli Takımı'na lâyık gördüğü formalar kolsuzdu!

Kamerun, bu formalarla Afrika Uluslar Kupası'na katılmış ve kara kıtadaki son şampiyonluğunu yaşamıştı. Fakat bu sıra dışı forma, birkaç ay sonraki Dünya Kupası Finalleri'nde, FIFA'nın engeline takılmıştı.


Kamerunluların Dünya Kupası için bulduğu çözüm, birer siyah t-shirttü! Formanın içine giyilen siyah t-shirtlerin sağ koluna, normalde formanın sağ kolunda bulunması gereken Dünya Kupası logosu basılmıştı. Böylelikle forma krizi aşılmış oldu. Ama ne olursa olsun, Kamerun bu formasıyla, Dünya Kupaları tarihinin unutulmazları arasına girdi.

Bu arada ikinci resmin başkahramanı olan Marc Vivien Foé'yu da anmadan geçmeyelim. Kamerunlu futbolcu, 2003 Konfederasyonlar Kupası Yarı Finali'ndeki Kolombiya maçı sırasında, sahada kalp krizi geçirerek hayata gözlerini kapamıştı.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

kamerun puma ikilisinin bir de tek parça halinde tasarlanmış tulum şeklinde bir forma macerası wardı.. 2004 afrika kupasında giymişlerdi galiba o formayı..

Burak Eken dedi ki...

Vücudu tamamen saran bir formaydı. O da rakip takımların büyük tepkisini çekmişti. Formayla ilgili bulabildiğim en düzgün resim bu:

http://freebetbookmaker.com/images/uploads/cameroon.jpg

Unknown dedi ki...

çok dar :) bale mi futbol mu anlayamadım

Skrotpramie

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...