5 Haziran 2010 Cumartesi

Kuzey Kore'den Forma Sürprizi!

Dünya Kupası henüz başlamadan, turnuvanın ölüm grubundaki en zayıf takım Kuzey Kore, birbirinden ilginç olaylara imza atıyor. Önce, 3 kişilik zorunlu kaleci kontenjanından birini, forvet oyuncusu Kim Myong Won ile kullandılar; sonra da kupanın başlamasına bir hafta kala, forma sponsorlarını değiştirdiler!

Uzun süredir Çinli firma Erke'nin sponsor olduğu Kuzey Kore Milli Takımı, artık İtalyan Legea'yla yola devam edecek.

Tabii şunu da söylemem lazım; bu sponsorluğun detaylarını bilmiyorum. Yani hemen mi başlıyor, yoksa kupadan sonra mı geçerli olacak; o konuda bir bilgim yok. Bilen birisi aydınlatırsa güzel olur.

Bu arada hazır Kuzey Kore'nin ilginçliklerinden bahsetmişken, kupaya katılan ülkeler arasında, maçların yayınlanmayacağı tek ülkenin de Kuzey Kore olduğunu belirtelim! Geçen gün Eurosport'ta Kuzey Kore-Yunanistan hazırlık maçının özetini izlerken, Dağhan Irak söylemişti. Ülkedeki komünist yönetimin saçmalıklarından biriymiş.

2 yorum:

Dağhan Irak dedi ki...

tek düzeltme yapayım. kuzey kore'deki rejim komünizm değil. "juche" adı verilen ve kim il-sung'un stalinizm ve maoizm'den bir şey aşırıp içine bol bol militarizm katarak ortaya çıkardığı bir şey. yani buna komünizm dersek karl marx mezarında ters döner.

Burak Eken dedi ki...

Düzeltmeniz için teşekkürler. Açıkcası bu tür konularla pek ilgilenmiyorum. Siz yayında bir isim kullanmamıştınız; ben de her yerde komünizm olarak duyduğum için, komünizm yazdım.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...