12 Kasım 2011 Cumartesi

İskoçya'da Bir Peri Masalı / Ross County


İskoçya'da futbol Glasgow Rangers ve Celtic'in egemenliğinden sürüyor yıllardır.O iki takımın arasına pek yaklaşabilen yok..
Ama 2009/2010 sezonunda İskoçya Kupası'nda bile olsa bu iki takımın olmadığı bir final oynandı Ross County ve Dundee United arasında..

Ross County...
İskoçya 1.Ligi'nde mücadele eden bir futbol kulübü.1929 yılında kurulmuş köklü bir kulüp..
82 yıllık kulüp tarihinin en büyük başarısın iki sezon öncesinde yaşadılar.İskoçya Kupası'nda büyük rakipleriyle eleyerek adeta bir peri masalı yazarak finale çıkmay başardılar.

Kupa serüvenine 3.turda başlamışlar.Berwick'i 3-1 ile geçmişler bir üst tura geçmişlerdi.Kim bilebilirdi ki finale giden yolun başlangıcı olacağını bu maçın...

4.turda rakipleri Inverurie'di.18 Ocak 2010 akşamında 4-0'lık galibiyet turu geçen taraf oldu Ross County..

5.turda rakipleri Stirling Albion'dı.Tarihi bir maç olmuştu.9-0'lık Ross County galibiyeti vardı.Gary Wood'un hat-trick yaptığı maçı rahat bir şekilde kazanan Ross County'nin rakibi Ross County'nin rakibi SPL ekiplerinde Hibernian oldu.
İki kez geriye düşmesine rağmen yenilmeyen Ross County 2-2'lik sonuçla turu bir dahaki maça taşımayı başardı.
Kendi sahasında yani Victoria Park'ta yine geriye düştüğü maçı 89' dakikada Scott Boyd'un golüyle kazanmayı başaran Ross County destan yazmaya devam ederken büyük sevinç yaşanıyordu.




Artık yarın finale çıkmışlardı ama rakip İskoç Futbolu'nun Glasgow Rangers ile en büyük ekiplerinden biri olan Celtic'ti.
Hampdenn Parka'a 7 bini aşkın taraftarının desteğiyle çıkan Craig'in üç Celticlinin arasında sıyrılıp attığı gol ile 1-0 öne geçiyordu.

Yüklenen Celtic'e 89'da bir gol daha atan Ross County adeta bir sürprizi gerçekleştiriyordu.



Alınan farklı skorlar,son dakika ile turu geçmenin yanına Celtic'i elemekte eklenince Ross County için mükemmel sezon İskoçya Kupası ile tamamlansaydı çok güzel olurdu herhalde ama olmadı.
Finalde Dundee 3-0 kaybettiler.47 bin dolayında futbolseverin takip ettiği karşılaşmanın ikinci yarısında şuan Blackburn forması giyen Goodwillie'nin ve Chris Conway'in iki golüne engel olamayınca kaybettiler.Kaybettiler ama gönüllerin şampiyonu oldular desek yeridir.

Şuanki durumlarına bakacak olurask hala Birinci Lig'de bulunuyorlar.Ama çok iyi gittiklerini söylemek lazım.6 puan farkla lider durumdular.Gelecek sezon İskoçya Premier Lig'de görebiliriz onları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...