19 Haziran 2011 Pazar

Arsenal İçin Kritik Yaz Dönemi


Arsenal için çok kritik bir yaz..
Takımın kaderinin yanında Wenger'in kaderide bu yaz yapılacak transferlere ve neticesinde gelecek sonuçlara bağlı.
Wenger'in transfer politikasını bilmeyen yoktur.Kimi zaman başarılı kimi zaman başarısız oldu bu transferlerde.Ama artık başarısız olma lüksü yok çünkü 6 senedir kupa kazanamayan bir Arsenal takımı var.
Goal.com'da okuduğuma göre Arsenal'in elinde yaklaşık 70 milyon euroluk bir transfer bütçesi olacakmış.Bu gerçekten çok iyi bir rakam.Doğru kullanıldığında Arsenal'in 2-3 level atlatacak oyuncular getirilebilir.
Öncellikle Arsenal'in genç oyuncu almaması lazım.Genç oyuncudan kastım gelecek oyuncular tecrübeli,kırılma anında ayak kalabilen isimler olmalı.Çünkü Arsenal özellikle bu sezon bazı maçlarda bu sıkıntıyı çok yaşadı.Genç oyuncular bu zamanlarda istediklerini sahaya yansıtmakta zorlanabiliyorlar.
Bana göre alınacak oyuncuların oyunun sıkıştığın anlarda kilidi açacak veya kötü oynanan maçta çıkacak frikikten golü atacak tarzında oyuncular olması gerekir.Yoğun maç temposunda bazı maçlar illa ki kötü oynanacaktır ama bu maçların kazanılması çok önemli.

Gelecek transferlerin yanında takımdan ayrılıp ayrılmayacağı henüz belli olmayan isimler var Arsenal'de.Ki bu isimler kilit oyuncular.Bu oyuncuların ayrılması takımın sisteminin değişmesine bile neden olabilir.Ayrıca bu oyuncular yerine alınacak oyuncular ekstra bir harcama demek..
.
Velhasıl kelam Arsenal için başlıkta dediğimiz gibi kritik bir yaz dönemi.Yapacakları transferleri merakla bekliyoruz.

1 yorum:

ispanya ligi maç özetleri izle dedi ki...

Arsene Wenger'in genç oyuncu alma huyundan fazla taviz vereceğini zannetmiyorum.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...