26 Haziran 2011 Pazar

Crackòvia




Yazı blogun eski yazarı Sportman tarafından kenako.blogspot.com adresinden yazılmış.
Teşekkürlerimi sunuyorum...


''Olaya biraz temelden girelim. Yıllardır, Avrupa kupalarındaki maçlar hariç, Barcelona formalarının sol kolunda, "3" rakamı görürüz. Bu rakam, yanındaki küçük işaretle birlikte bir logoyu oluşturuyor. Yani bir sponsorluk. Hani yıllardır formasına reklam almadığı bilinen Barça var ya; aslında yıllardır kolunda reklam taşıyor. Ama bu reklam, Katalanlar tarafından hoş görülebilecek bir reklam. Çünkü reklamı yapılan firma, Katalunya Televizyonu.

İşte o Katalunya TV'de müthiş bir program var. Sezon boyunca her pazartesi yayınlanan futbol komedisi, Crackòvia. Harika taklitler, gündemdeki olaylar üzerinden yapılan kaliteli espriler, başarılı senaryolar... Kanal, Katalan olduğu için, genellikle Barça merkezli programlar yapıyorlar. Eh, tabii ki Barça'nın en büyük rakibi Real Madrid de sürekli olaya dâhil oluyor. Bazen Espanyol, nadiren İspanya Milli Takımı da esprilerin hedefinde...

Bu güzel programdan bir süredir haberdârım. Sezon bittiği için, ancak internetten kayıtlarını izleyebiliyorum. Gerçi sezon devam etse de canlı izleme ihtimâlim pek yok. Yani, Barcelona nere; Antalya nere? :)

Programın en kötü yanı, Katalanca ve İspanyolca olması. Bu yüzden çoğu zaman ne dediklerini tam anlayamıyorum. Sadece yapılan taklitler ve yaşanan durumlar üzüerinden olayı anlamaya çalışıyorum. Ayrıca internetteki bazı İngilizce kayıtlar da bu konuda yardımcı oluyor.

Crackòvia'nın YouTube'da birçok kaydı var. Ayrıca şuradaki internet sitesi de,
programla ilgili birçok bilgiyi ve kaydı içeriyor.

Son olarak, internette izlediğim İngilizce kayıtlardan, şimdiye kadar en çok güldüğüm 3 tanesini paylaşmak istiyorum.''

-Messi Ödül Doyar mı ?



-Mourinho'dan Ferguson'a Taktikler



-Barcelona Gerçekten Farklı Kulüp


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...