17 Ekim 2011 Pazartesi

Finlandiya Futbolu'nun Yaşlı Kurtları


Finlandiya Futboluok önemli futbolcular verdi futbol dünyasına.Birçoğu da aktif futbol hayatına devam ediyor...
Bunların başında şüphesiz akla Jari Litmanen geliyor.
Gelecek yılın Şubat ayında 41 yaşına basacak Litmanen jenerikli gollerini izliyoruz hala.Ajax'ta mükemmel yılların ardından Barcelona,Liverpool oynamış,2008 yılında ülkesinin takımlarından Lahti'ye dönmüştü.Geçen sezondan itibaren Helsinki forması giyiyor.

Finlandiya futbolunun diğer yaşlı kurtlarından biri 1997'den beri Bolton'ın kalesini koruyan Jääskeläinen..36 yaşındaki tecrübeli kaleci yıllardır Premier Lig'de.Birçok sezon 38 maçın 38'inde de forma giymiş.

Finlandiya Futbolu dersek uçan adam Kuqi yazmasak ayıp olur.10 Kasım'da 35 yaşına basacak Kuqi'yi daha önce blogda ilginç sevinçleriyle görmüştük.2001 yılında Stockport ile başlayan yurt dışı kariyeri şuan Oldham Athletic ile devam ediyor.7 maçta 4 gol atmayı başardı.

Bunun yanında golcü Jonatan Johansson var.Finlandiya forması ile 105 kez sahaya çıkmış olan golcü oyuncu 3 sezon Rangers'da,5 sezon Charlton'da oynadı.

Bu sene Willem'e transfer olan Joonas Kolkka'da bu oyunculardan biri.37 yaşına basan Kolkka,PSV,Panathianokos,Borussia Mönchengladbach,Crystal Palace,ADO Den Haag,Feyenord,Nac Breda gibi takımlarda oynadı.İlerliyen yaşına rağmen özellikle Nac Breda'da birçok sezonda 30 maçı geçmiş.

Finladinya Ligi'ne baktığımızda birçok emektar futbolcu olduğunu görüyoruz.Aslında her takıma lazım abilik yapacak yaşlı kurtlar..

Son olarak yakın zamanda futbol kariyerlerini tamamlamış isimler Sami Hyypia ve Antti Niemi'de emektar Fin futbolculardan olduğunu hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...