21 Ekim 2011 Cuma

Mourinho'nun Gelişiyle Değişen Transfer Politikası


Mourinho'nun gelişiyle Real Madrid'de birçok şey değişti.Bu değişen şeylerden biri de şüphesiz transferler.
Real Madrid yıldız transferleriyle ünlüdür.Zaten zamanında Los Galacticos isimini böyle aldılar.
Fakat başta dediğimiz gibi Mourinho'nun gelişiyle bu transferler yıldızdan öte geleceğe yönelik,genç isimler oldu.

Mesela Mourinho'nun geldiği ilk seneye bakalım.Yaptığı transferlerde en yaşlı isim Ricardo Carvalho..33 yaşında.Bunun dışında Angel Di Maria,Mesut Özil,Sergio Canales,Pedro Leon,Sami Khedira ve kiralık olarak kiralık olarak Adebayor transfer edildi.
Şuan Real Madrid'de oynamayan Adebayor'u sayarsak bu oyuncuların arasında yaş olarak en büyüğü Nisan'ın dördünde 24 yaşına girmiş olan Khedira..

Bu seneye bakalım..
Coentrao,Nuri Şahin,Hamit Altıntop,Callejon,Varane.Bu oyuncular arasında Hamit 29,Callejon 24,Nuri ve Coentrao 23 ve 18 yaşındaki Varane..

Bir nevi Real Madrid geleceği transfer edildi geçen iki senede.Mesela bir örnekte Nuri Şahin'den verelim.Nuri,Real Madrid ile kaç senelik sözleşme imzaladı ?
6 yıllık..
Ya da Coentrao ile,Di Maria ile kaç yıllık ?
6 yıllık sözleşme imzalandı bu oyuncularla..

Daha önce bir yazımda bu konu hakkında bir şeyler yazmıştım.Bir takımın başarılı olmasındaki en önemli etkenlerden biri,oyuncuların birbirilerini tanımaları,uzun yıllar bir arada oynamaları.Gelen bu oyuncular kendilerini daha da geliştirme fırsatlarıda oluyor şüphesiz.Bunu Mesut Özil'de gördük.

Uzun lafın kısası Mourinho'nun gelişiyle Real Madrid bana göre çok doğru bir transfer politikasına yöneldi.Gelecekte çok sağlam bir kemik kadrosu olan Real Madrid izlememiz mümkün...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...