2 Ekim 2011 Pazar

SPL : Hearts 2-0 Celtic


İskoçya Premier Ligi'nde pazar gününün tek karşılaşmasında Hearts evinde Celtic'i ağırladı.
Maçın ilk yarısı hakkında birkaç kelam edecek olursak ; zaman her iki takımda kısa sürelerle birbirlerine baskı kurdu.Hearts'ın direkten dönen bir topu varken,Celtic Bangura ile net bir fırsatı değerlendiremedi.

İlk yarıda dikkati çeken bir başka nokta ise Hearts'ın kontra ataklardaki çabukluğuydu.Gerçekten çok çabuk rakip alana geçtiler birçok pozisyonda ama son hamlelerde başarılı olamayınca bu ataklardan sonuç alamadılar.

İkinci yarı Celtic'in etkili oyunu ile başladı.Fakat maçın kırılma anı Hearts'ın ilk golü oldu.
58.dakikada sağ kanattan yapılan ortayı Hearts'ın forveti Templeton çok güzel bir şekilde Skacel'in önüne bıraktı ve Skacel'de güzel bir vuruşla topu ağlara yolladı.

Bu dakikadan itibaren gol için bastırması gereken Celtic 65.dakikada Kris Commons'un yaptığı sert faul neticesinde kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalınca maçta dengeler iyice Hearts tarafına dönmeye başladı.

81.dakikada savunmanın arkasına atılan topa koşan Templeton harika topuk pasıyla topu Stevenson ile buluşturdu.O da topu ağlara yollayarak maçın skorunu belirledi.

Kendi adıma maçın yıldızı Hearts'ın 12 numaralı oyuncusu Templeton oldu.İki golünde asistini yaptı.Ama normal asistlerde değildi.Gerçekten iki golde de çok şık paslar verdi...

Bu maçın ardından üç puanı hanesine yazdıran Hearts 15.puanla dördüncü sırada yer aldı.Celtic ise bir maçı eksik 18 puanla lider Glasgow Rangers'in 10 puan gerisinde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...