26 Ekim 2011 Çarşamba

Shamrock Rovers'ın Şampiyonluğu Üzerine




Shamrock Rovers'ın kulüp tarihini bilmiyorum ama herhalde şu 1-2 sezon en iyi oldukları dönemdir.
Geçen sezon son haftaya kadar süren zirve yarışınının galibi Shamrock olmuştu.2010 sezonun kadar 15 şampiyonluğu olan Shamrock en son şampiyonluğunu 1993/1994 sezonunda almıştı.
Bu şampiyonluğun üzerine Avrupa Ligi'ne kalmaları kulüp tarihini bırakın,İrlanda futbolu için çok önemli bir gelişmeydi.

2011 sezonunu da şampiyon olarak tamamladılar.Ligin bitimine bir hafta kalmasına rağmen bugün UCD deplasmanında son dakika golüyle aldıkları üç puan,onları son hafta Galway karşısına şampiyon apoletiyle çıkmalarını sağlayacak.Geçen sezonun şampiyonu bu sezonu da zirvede tamamlayarak 17.kez mutlu sona ulaştı.İrlanda'da en çok şampiyon olan takım ünvanı da onlara ait...


Ligin son maçına çıkacak olsalar da sezon onlar için henüz bitmeyecek.Avrupa Ligi karşılaşmaları devam ediyor çünkü.Her ne kadar şu ana kadar puanla tanışamasalar bile onlar için çok iyi bir tecrübe oluyor şüphesiz...

Şampiyonluğu getiren etkenlerden biri Avrupa Ligi'ne kaldıktan sonraki yükselen formu oldu Shamrock Rovers'ın.Avrupa maçları derken zorlanacaklarını düşündüğümüz takım,bu süreçte ligde sadece bir yenilgi aldı.Zaten geniş bir kadro vardı elinde Michael O'Neill'ın.Hemen hemen tüm futbolcular şans buldu.

Biraz da takımın golcüsü Gary Twigg'den bahsedelim.Bu sezonu da sayarsak son üç yıldır takımın gol yükünü çeken isim.2009 sezonunda 24,geçen sezon 20,bu sezon ise 15 gol ile takımın en golcü oyuncusu oldu ligde.Shamrock kariyerinde toplam olarak 59 lig golü var.

Velhasıl kelam Shamrock Rovers için çok güzel bir yıl geride kalıyor.Hem şampiyon oldular,hem Avrupa Ligi'ne katıldılar.Bu onlara hem maddi hem manevi olarak çok katkı sağlayacaktır.Kadroları lig için iyi zaten.Daha da güçlendireceklerdir şühepsiz.
Ayrıca gelecek sene Avrupa Kupaları'nda bazı turlarda seribaşı olarakta görebiliriz.

Resim uefa.com adresinden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...