17 Aralık 2011 Cumartesi

Avrupa Kupaları'nda Kuralar Çekildi



Avrupa yolculuklarında yollarına Avrupa Ligi'nde devam edecek olan temsilcilerimiz Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakipleri dün belli oldu.
Beşiktaş kupanın son finalisti Braga ile eşleşirken Trabzonspor PSV ile eşleşti.

Beşiktaş için ortanın biraz üstü zorlukta denilebilecek bir kura.Geçen sezonun finalisti bir takım ama eski güçlerin değiller.Ama az gol atıp az yeme gibi bir özellikleri var ki geçen sezon birçok turu bu saye de geçmeyi başardılar.Bu nedenle bu turda atılacak her golün değeri önemli olacak.Özellikle ikinci maç yani İnönü'deki maç çok önemli.


Trabzonspor için zor kura açıkçası.İşleri gerçekten zor.Karşılarında Hollanda'nın en güçlü ekipleriden biri var.Üstüne üstlük rakibin daha önce blogda bahsettiğimiz Dries Mertens,Toivonen,Matavz,Wijnaldum gibi hücum silahları var.Trabzon gol atacaktır ama işin savunma kısmını iyi yapmaz ise bu attığı gollerin hiçbir önemi kalmaz.

Diğer eşleşmelere bakacak olursak ;
Porto - Manchester City ve Ajax - Manchester City maçları zevkli,çekişmeli,farklı futbol ekollerinin kapışacağı karşılaşmalar olacak.Bunun yanında Rubin Kazan - Olympiakos,Stoke - Valenci,Lazio - Atletico Madrid maçları başa baş geçecektir.Ayrıca Az Alkmaar - Anderlecht eşlemesinde bol gol izleyeceğimizi söyleyebilirim..



Şampiyonlar Ligi'nde de kuralar çekildi bugün.
Eşleşmelerin en dikkat çekicisi şüphesiz Milan - Arsenal olacak.Açıkçası ne diyeceğimi bilemiyorum bu eşleşme ile ilgili.Milan ağır basıyor ama karşıda da Wenger'in takımı Arsenal var.Aynı şeyleri Zenit - Benfica maçı içinde söylemek doğru olur.
Napoli - Chelsea zevkli geçmesi muhtemel iki maça sahne olacaktır.Özellikle San Paolo'daki maç hangi takımın tur atlayacağını önemli ölçü de belirleyecektir.
Bunun yanında bu sezon harika oynayan Bayern Münih'in Basel'i eleyeceğini düşünüyorum.Yine gollü bir eşleşme izleyebiliriz.
Son şampiyon Barcelona ise Almanya'ya gidiyor ilk maç için.Leverkusen ile eşleştiler.Turu geçeceklerini düşünüyorum.
Bir diğer İspanyol temsilcisi Real Madrid ise CSKA Moskova ile eşleşti.İlk maç Şubat ayında oynanacak.O yüzden ilk maç riskli gibi biraz ama Real Madrid'in geçeceğini düşünüyorum.
Lyon,gruplarda büyük bir sürpriz yapan Apoel ile eşleşirken,bir diğer Ligue I takımı Marsilya,İnter ile eşleşti.Lyon ve her ne kadar istikrarlı bir görüntü sergilemese de İnter eşlemeşlerde favori takımlar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

"yapmazsa ise" ne abi?

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...