3 Aralık 2011 Cumartesi

Euro 2012 Grupları


Polonya ve Ukrayna'nın ortaklığında düzenlenecek Euro 2012 kuraları çekildi bu akşam.Turnuvaya katılacak 16 takım 4'er gruplara ayrıldı.

Gruplara bakacak olursak ;

A Grubu : Polonya, Yunanistan, Rusya, Çek Cumhuriyeti
B Grubu: Hollanda, Danimarka, Almanya, Portekiz
C Grubu: İspanya, İtalya, İrlanda, Hırvatistan
D Grubu: Ukrayna, İsveç, Fransa, İngiltere

Şöyle bir gruplara baktığımızda en çok çekişme A Grubu'nda olacaktır şüphesiz.Çünkü takımlarının hepsinin güçlerini birbirine eşit duırumda.Bu gruptan her takım çıkabilir.Ama ev sahibi avantajıyla Polonya biraz önde.

Klasik ölüm grubu tabirini B Grubu için kullanmak mümkün.Avrupa'nın ayrı ekollerinin kapışması olacak grup.Turnuva favorilerinden biri veya birden fazlası elenecek.Favro tabii ki Almanya.İkinci olarak Hollanda çıkar diye düşünüyorum.

C Grubu ise çok renkli karşılaşmaları sahne olacak.Özellikle İrlanda'nın turnuvadaki performansını çok merak ediyorum.Bunun grubun favorileri İspanya ve İtalya.

D Grubu'na bakacak olursak ; Polonya için ne kadar şanslı bir kuraysa,Ukrayna için bir o kadar şanssız bir kura olmuş kanımca.Turnuvanın favorileri Fransa ve İngiltere gibi güçlü ülkelerin olduğu bir gruptan çıkmak zor olacaktır.İngiltere ve Fransa'nın gruptan çıkacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...