4 Aralık 2011 Pazar

La Masia'nın Yeni Ürünü : Isaac Cuenca



Daha önce bu konuda birçok şey yazıp çizmiştik Barcelona'nın alt yapısı La Masia hakkında.
Geçmiş yazıları bir özetleyecek olursak ; Genç futbolcular 9-10 yaşından itibaren Barcelona'nın bu sistemiyle eğitiliyor.Ve a takıma çıkınca pek zorluk çekmiyorlar.Bunu David Villa ve Jeffren örneğiyle de göstermiştik.

Evet Barcelona'nın alt yapısı yani La Masia tıkır tıkır çalışmaya,yeni ürünlerini çıkarmaya devam ediyor.Bu ürünlerden biri son haftaların yıldız ismi Isaac Cuenca oldu.
Genç futbolcu Barcelona'nın Granada ile oynadığı maçta ilk kez forma giymeydi başardı.Ardından Mallorca maçında da forma giyen Cuenca Barcelona formasıyla ilk golünü atmayı başardı.

Dün akşam bir gol attığı Levante maçıyla birlikte iki Şampiyonlar Ligi olmak üzere 7 maça çıkan Cuenca 2 gol 1 asistle oynuyor.Yeni yeni kendini göstermeye çalışan bir futbolcu için gerçekten iyi rakam.Daha çok şans bulacak gibi geliyor bana.

Dikkat edildi mi bilmiyorum normal de bir futbolcunun a takıma alışması için zaman gerekir.Fakat bu Barcelona'da çok kısa ya da hiç yok gibi bir şey.Bunu son örnek Cuenca'dan da anlayabilmek mümkün.Çünkü oyuncular yabancılık çekmiyor..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Artık Barcelona faşizanlığın ne noktalara ulaşmış ki Villa'yı bile Barcelona alt yapısına yazdırdın.

thegunners16 dedi ki...

:) Ne demek istediğimi anlamak için geçmiş yazıları okumanız yeterliydi :)

http://futbolkulubu.blogspot.com/2011/04/barcelonann-sistemini-bilmek.html

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...