5 Aralık 2011 Pazartesi

Yakubu'nun Dönüşü


Yakubu,Maccabi Haifa'da gösterdiği üstün performans neticesinden Ada'nın yolunu tutmuştu 2003 senesinde.Şampiyonlar Ligi'nde elemleride sayarsak yedi gol atmıştı.
Sonucunda 4 milyon pounda Premier Lig ekiplerinden Porstmouth'a transfer oldu.
İlk sezonunda itibaren çok iyi performans sergiledi.
Fakat 2008/2009 yılında aşin tendonunda geçirdiği sakatlık yükselişte olan kariyerini çok kötü etkiledi.Çünkü sakatlığına kadar olan sürede 12 golün altına düşmedi.

O sezondan itibaren bir türlü kendisini bulamadı Yakubu.Sakatlağınında etkisiyle bir türlü kendisini bulamadı Everton'da.Neticesinde geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Leicester'da geçirmişti Nijeryalı oyuncu.20 maçta attığı 11 gol ile iyi sayılabilecek bir performans gösterdi.

Sezon başında ülkemizden birçok takımın gündeminde olan oyunculardan biriydi.Fakat bir diğer Premier Lig ekiplerinden biri olan Blackburn Rovers'a 2 milyon pounda transfer oldu.
Belki de şuan için kendi için en iyi kararı vermiş görünüyor.Çünkü eski günlerinden esintiler sergilemekte.Bu sezon oynadığı 9 maçta 9 golü atmayı başardı,takımına çok önemli puanlar kazandırdı.Bunun yanında geçen hafta 4-2 kazanılan Swansea karşılaşmasında takımının dört golünü de atan isimdi.Yakubu daha önce 15 Mayıs 2004 oynanan Middlesbrough karşılaşmasında da dört gol atmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...