23 Aralık 2011 Cuma

Ligin İlk Yarısında Bursaspor




Çok ilginç bir bir yarı geçirdi Bursaspor.Aynı zamanda çok zor bir dönemdi hem taraftarlar,hem de teknik kadro açısından.Anderlecht maçlarınıda içine alırsak ligin ilk üç haftası gerçekten iyi futbol orta koymuş,pozisyon zengini olan bir Bursaspor vardı.Fakat ne olduysa Sivasspor maçıyla başladı.

Aslında genel sezon analizinde önce transfer dönemine göz atmakta fayda var diye düşünüyorum.
Ligin başlamasına günler varken Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'in gönderilmesi bana göre yanlış bir hamleydi.Neden diye soracak olursanız ; Planlarınızı yapmışsınız,sisteminizi kurmuşsunuz.Takımınız en önemli oyuncularını böyle bir zamanda yollamak yanlış bir seçimdi bana göre.Ayrıca yerine gelen oyuncular arasında safkan bir sağ açık olmaması,Ergic'in yerinin doldurulamamasıda bu durumda olmamızın etkenlerinden biri...



Başta dedik ilk üç hafta iyi Bursaspor vardı diye.Öyleydi.Hani o 2010 ruhu diyorduk ya,işte onu yakaladık demiştik çoğumuz.Ne oynadığını biliyordu takım.Çokta iyi karşılaşmalar çıkarmıştık.Ama ne olduysa Beşiktaş maçında alınan mağlubiyet ve Sivas deplasmanındaki 3-0'lık yenilgi ile başladı.Takımın ruhu kayboldu desek yeridir.Savunma anlamında iyi işler yapsakta hücum anlamında inanılmaz kötü bir dönem geçirdik.Turgay,Sestak,Bangura'nın kötü olması takımın hücum hattının Ozan İpek ve Batalla'nın yapacaklarına bağlı olması nedeniyle çok sıkıntı çektik.

Adem ve N'Diaye orta saha ikilisi her ne kada mücadeleci,savaşçı bir orta saha olsa da teknik kapasiteleri sınırlı.Bu nedenle orta sahadan hücum anlamında yapılan katkı sıfırdı neredeyse.Bunun yanında sezona çok iyi giren N'Diaye ilerleyen haftalarda büyük düşüş gösterdi.

Orta sahanın teknik özelliklerinin sınır olmasının yanına birde sağ kanattan verim alınamaması nedeniyle işler iyice kötüye gitti.Çünkü Ertuğrul Sağlam o bölgede Turgay ve Sestak oynattı dönem boyunca.Ne kadar katkı alabilirsin devşirme futbolculardan ? O kanat işlemez oldu ve bütün yük Ozan İpek'in üzerine bindi.O'da elinden geleni yapıyor ama yapı olarak adam geçen bir oyuncuda değil.



Bangura,Tagoe,Sestak...Veremedik alamadık diyecek kadar verim aldık yeni transferlerimizden.Bangura iyi başladı lige,ama Beşiktaş maçından itibaren kayboldu.Tagoe.Bursaspor'un tarihinin en kötü transferlerinden biri desek yeridir.Zaten Bursaspor gibi bir takımda iş yapması zor Tagoe'nin.
Sestak..Forvette oynasa belki yararlı olacak ama sağ açık eksikliği nedeniyle o bölgede oynadı genellikle.Ama ligin ikinci yarısında daha etkili olacağını düşünüyorum.

Hep kötü kötü yazdık ama bu dönemde kazandığımız şeylerde var.En basiti Serdar Aziz.Kaptanlığa kadar yükselmeyi başardı genç stoper.Çok başarılı bir dönem geçirdi.
Carson...Özellikle 4-5 maçlık bir periyot vardı,coşmuştu adeta.Zaman zaman hatalar yapsa da iyi bir performans sergiledi ve İngiltere Milli Takımı'na da döndü..

Şimdi kötü de olsa devreye vardık.Transfer yapılacak gibi gözüküyor ki ciddi de miktarlar ödenecek gibi.Sistemli,planlı olunmalı.Bu sezon bunun sıkıntısını çekiyoruz.
Bu zor dönemde genç oyunculara şans verilse daha iyi olur.Hiç olmazsa bir oyuncu kazanırız.Ayrıca yeni sezon için transferler daha planlı bir şekilde yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...